Három meccs is gyanús

Az AS Roma és a Fiorentina révén két élklub is érintetté vált a múlt héten kirobbant olasz labdarúgó bundabotrányban.

MNO
2011. 06. 07. 15:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyik feltételezett tettes azt állította a cremonai ügyészségnek, hogy a két csapat egymás elleni mérkőzése (2–2), továbbá a Lecce–Cagliari (3–3) és a Genova–Lecce (4–2) találkozó eredményét is manipulálták. Az 55 éves orvos, Marco Pirani ugyanakkor nem árulta el, hogy hogyan és ki követte el a megvesztegetéseket. Az érintett egyesületek visszautasították a gyanúsítást.

Az olasz rendőrség a múlt hét elején 16 embert vett őrizetbe másod- és harmadosztályú meccsek manipulációjának gyanújával. Köztük volt Giuseppe Signori korábbi válogatott csatár is. A nyomozati szervek jelenleg 18 mérkőzéssel kapcsolatban vizsgálódnak. A botrány kapcsán Roberto Maroni belügyminiszter hétfőn külön egység felállítását kérte a rendőrségtől, amely csak a bundázással kapcsolatos ügyekkel foglalkozna.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.