Hasmenésjárvány: már a franciáknál is jelentettek megbetegedést

Egy franciaországi beteg esetében megerősítették, hogy kólibaktérium okozta hasmenésben szenved, egy további személy pedig fertőzésgyanús – erősítették meg szerdán francia egészségügyi források. <br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/789460" target="_blank"><strong>• Harc a járvány ellen: újabb felszólítást kaptak a németek</strong></a>

MNO
2011. 06. 08. 12:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Utóbbi esetében még nem bizonyított, hogy valóban a 23 németországi halálesetet okozó hasmenésjárvány tüneteit produkálja. Eddig 13 tartósan Németországban élő vagy onnan nemrég hazatért francia állampolgáron mutatkoztak a hasmenésjárvány jelei – derült ki a francia egészségügyi hatóságok friss jelentéséből. A pácienseken elvégzett mikrobiológiai vizsgálatok jelenleg is zajlanak, eddig négy esetben zárták ki a véres hasmenésjárványt, hét beteget továbbra is vizsgálnak.

A németországi járványvédelmi központ szerdai bejelentése szerint tovább nőhet a halálos baktérium okozta járvány áldozatainak száma, annak ellenére, hogy a német kormány optimistán vélekedett az újonnan kialakult megbetegedések számát illetően. A Robert Koch intézet közlése szerint szerdán újabb beteg halt meg Németországban, egy pedig Svédországban, a bejelentett esetek száma kedden elérte a 2648-ot. Ezek közül csaknem hétszáz betegnek súlyos szövődményekkel, például veseelégtelenség kialakulásával kell számolnia.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.