Hat év hat hónap a tízéves féltestvér zaklatásáért

Nem jogerősen hat év hat hónapos fegyházbüntetéssel sújtotta szerdán a Nyíregyházi Városi Bíróság azt a nagyhalászi férfit, aki szexuálisan zaklatta tízéves féltestvérét.

MNO
2011. 06. 15. 16:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 23 éves Csáki Attila Gábort felügyelete alatt álló, 12. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szemérem elleni erőszak bűntettében találta bűnösnek a városi bíróság. A vádirattal egyezően megállapított tényállás szerint 2010. június 15-én a férfi az édesapja új házasságából született – a szülei távolléte miatt rábízott – tízéves féltestvérét közös lakásuk egyik szobájába csalta. A kislányt az ágyra fektette, majd molesztálta, miközben mutogatta magát a gyereknek. A molesztálást a szobába benyitó kislány öccse miatt hagyta abba. Az esetről néhány nappal később a kisfiú számolt be az édesanyjának, aki kikérdezte a kislányt, majd feljelentette a zaklatót a rendőrségen.

Az erőszakos közösülés miatt korábban már büntetett vádlott az eljárás során szinte teljes mértékben beismerte a bűncselekmény elkövetését. A legutóbbi tárgyaláson azonban tagadta a terhére rótt bűncselekményt, ezt a nyilatkozatát azonban nem tudta megindokolni. A férfi a bírósági eljárásban a védőjét is megvádolta, emiatt egy tárgyalási napot félbe kellett szakítani, számára új védőt rendeltek ki. Csáki Attila Gábort mint különös visszaesőt hat év hat hónap fegyházbüntetéssel sújtotta a bíróság, mellékbüntetésként hat évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ítélet nem jogerős, mivel a vádlott és védője, valamint az ügyész is három nap gondolkodási időt kért.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.