Hatalmas összegű támogatást ad a cseh kormány

A cseh kormány a következő nyolc évben hatmilliárd koronával, hozzávetőleg 67 milliárd forinttal támogatja a kutatás és az üzleti szféra együttműködését. Ez a legnagyobb összeg, amit a kormány valaha támogatásként adott – írta keddi számában a Hospodarské Noviny.

MNO
2011. 06. 28. 10:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A program 2012-ben indul és 2020-ig tart. A kormány az együttműködési projektek költségeinek 70 százalékát vállalja, a fennmaradó részt a cégeknek kell állniuk. A várakozások szerint 35 munkacsoport jöhet létre, a konzorciumokban legalább három cégnek és egy tudományos intézetnek kell lennie.

A napilap említést tesz arról is, hogy a tudományos műhelyek és az üzleti szféra együttműködése egyike a legrosszabbaknak a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) országai között.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.