„Határozottan tagad” a bukott elnök

„Határozottan tagad” minden vádat a bukott tunéziai elnök, Zin el-Abidin Ben Ali, akinek pere, pontosabban pereinek hosszú sora hétfőn kezdődik Tuniszban.

MNO
2011. 06. 19. 12:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az exállamfő és neje távollétében kezdődő eljárásokban hatósági bejelentés szerint 93 pontban emelnek vádat az elnöki pár és környezete ellen, ezekből 35-öt katonai bíróság tárgyal. Az utóbbi vádak szándékos emberölésről és kínzásokról szólnak, amelyek halálbüntetéssel sújthatók.

A hétfőn nyíló polgári perben a fő vádpont a pár óriási mértékű törvénytelen meggazdagodása lesz, miután a volt diktátor rezidenciáján 27 millió dollár értékű készpénzt és ékszert, egy másik palotájában pedig fegyvereket és kábítószert találtak. Ben Ali libanoni ügyvédje szerint védence „sohasem volt birtokában a hatóságok szerint irodájában talált pénzösszegeknek”.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.