Idén Torontóban zajlik a díjátadó ceremónia

Az indiai Oscar gálát Észak-Amerikában rendezték: a csütörtökön kezdődött, háromnapos rendezvénysorozatnak Toronto ad otthont.<br /><br />

MNO
2011. 06. 24. 13:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzetközi Indiai Filmakadémia (IIFA) 12. alkalommal megszervezett ünnepségének fénypontja a Filmakadémia szombati díjátadó ceremóniája, amit sokan neveznek indiai Oscarnak.

Az IIFA szervezői azért tartják rendre Indián kívül a díjátadót, hogy ily módon is népszerűsítsék az indiai filmgyártást, és új piacokat nyerjenek meg a bollywoodi produkcióknak. Korábban Amszterdam, Sri Lanka, London vagy Johannesburg is szerepelt a díjátadó helyszínei között.

Toronto azért számít különösen fontos házigazdának, mivel a kanadai városban hétszázezer lelkes dél-ázsiai közösség él.

A hét végére több mint kétszázezer filmkészítő és filmsztár érkezik a rendezvényre a szubkontinensről és más tengerentúli térségekből. A vörös szőnyegen vonul majd a nagy tekintélyű Kapúr filmes dinasztia három generációja is, akik előtt vasárnap tiszteleg a közönség a torontói filmes fesztiválpalotában.

A IIFA történetének legnagyobb szabású show-műsorát ígérik szombatra a szervezők. A sokmillió dolláros gála elkészítésében közel ezer ember munkája fekszik. A tévésugárzást világszerte hétszáz millió néző követi majd figyelemmel.

Bollywood évente 127 millió dollárt költ külföldi produkciókra, és Torontóban azt remélik, hogy ebből a tortából az ottani filmgyártás is kaphat egy szeletet.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.