Ilyen még nem történt Czink Melindával

Czink Melinda 7:5, 6:3-ra legyőzte csütörtökön a fehérorosz Anasztaszja Jakimovát a wimbledoni nyílt teniszbajnokság második fordulójában, s ezzel bejutott a legjobb 32 közé.

MNO
2011. 06. 23. 20:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A viadal honlapja szerint a világranglistán 262. magyar játékos – aki a nyitókörben a tizedikként rangsorolt ausztrál Samantha Stosurt búcsúztatta – az első szettben 3:2-nél, majd 5:5-nél is elvette a WTA-rangsorban 100. riválisa adogatását, és 50 perc alatt játszmaelőnyhöz jutott.

A második felvonásban Czink 1:0-ra vezetett, amikor esőszünet következett. Miután a felek visszatérhettek a pályára, 2:2-ig fej fej mellett haladtak, 3:2-nél azonban a magyar játékos ismét brékelt, s innentől kezdve Jakimova már csak egy játékot nyert, Czink pedig első meccslabdáját értékesítve, 1 óra 25 perc alatt megnyerte a mérkőzést.

A 28 éves magyar játékos pályafutása során először szerepelhet a legjobb 32 között a londoni Grand Slam-tornán.

Czink a harmadik körben a 20. helyen kiemelt kínai Peng Su-aj és a brit Elena Baltacha meccsének győztesével találkozik majd.

Eredmény: női egyes, 2. forduló (a 32 közé jutásért): Czink-Jakimova (fehérorosz) 7:5, 6:3

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.