Ingyenes kerékpármegőrző a fesztiválozóknak

Ingyenes tárolási helyet biztosítanak a biciklivel érkezőnek a legnagyobb hazai fesztiválokon kialakított kerékpártárolókban. <br /><br />

MNO
2011. 06. 28. 9:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Kerékpárosklub önkéntesei tavaly több mint nyolcezer kerékpárra vigyáztak, és idén még több kerékpárosra számítanak, ezért a VOLT fesztivál, a Balaton Sound, a Bánki-tó fesztivál, a Sziget és a Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN) idején a szervezőkkel együttműködve ingyenes kerékpártárolókkal várják a bringásokat – közölte a Magyar Kerékpárosklub.

A szerdától szombatig tartó VOLT fesztiválon már használni lehet a Magyar Kerékpárosklub által üzemeltetett ingyenes, zárt és őrzött kerékpártárolót, amelyet az Európa kemping bejáratánál találhatnak meg az érdeklődők. Emellett a Balaton Sound (július 7–10.), a Bánki-tó (augusztus 4–6.), a Sziget (augusztus 10–15.) és valószínűleg a SZIN (augusztus 24–28.) fesztiválokon is megtalálható lesz az önkéntesek által működtetett, éjjel-nappal nyitva tartó bringatároló.

A kerékpármegőrző működése leginkább egy ruhatárhoz hasonlít. Belépéskor egy bilétát kap a kerékpár és annak gazdája is, emellett az ott dolgozók rögzítik a kerékpárral érkező karszalagszámát és a kerékpár adatait is (típus, szín, felirat). Távozáskor a biléta mellett ezeket is szigorúan ellenőrzik. A kerékpármegőrző biztonságáról a fesztiválok biztonsági személyzete is gondoskodik.

Tavaly a Balaton Sound 350 férőhelyes bringatárolójában csaknem 1500 kerékpárt őriztek, a Szigeten több mint ötezer kerékpárra vigyáztak, és a SZIN-en is gyakran volt telt ház a 300 férőhelyes tárolóban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.