Inkább szerelemből mennének férjhez a nők

Szerelemből akarnak házasodni a nők, de munkanélkülihez nem szívesen kötnék az életüket – derült ki egy amerikai felmérésből.<br /><br />

MNO
2011. 06. 22. 15:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A ForbesWoman és a YourTango.com közös kutatásában a házassággal kapcsolatos egzisztenciális kérdésekre válaszoltak a megkérdezettek.

A hajadonok 91 százaléka állította, hogy inkább szerelemből menne férjhez, mint pénzért. Négyből hárman ugyanakkor leszögezték, hogy munkanélküli férj szóba sem jöhet – igaz, 65 százalékuk elismerte: maga is meggondolná, hogy munkanélküli létére házasságot kössön-e.

A 625 nő részvételével készült felmérésből az is kiviláglott: a válaszadók több mint kétharmada (77 százalék) hisz abban, hogy egyszer még megtalálja a párját, akivel boldog családi élete lesz, és közben a karrierje is virágzik majd.

A nők 63 százaléka állította, hogy 40-59 órát dolgozik egy héten, és a hétköznapokon mindössze három vagy ennél kevesebb órát tölt ébren a partnerével.

A ForbesWoman szakértője furcsának találta, hogy miközben egyértelműen a karrier áll az egyedülálló dolgozó nőknél az első helyen, bíznak abban, hogy végül mindent megkaphatnak: szerelmet, családot, boldogságot. „Hogyan? Mikor?” – mutatott rá az ellentmondásra Meghan Casserly.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.