Ismét gondokat okoz a hamufelhő

A chilei Puyehue vulkánból származó hamufelhő egy hét után ismét megjelent az ausztrál légtérben, és újfent zavarokat okozott a légiközlekedésben – közölték kedden a helyi légügyi hatóságok.

MNO
2011. 06. 21. 6:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több belföldi járatot már töröltek, és emiatt több ezer utas nem tudta elérni úti célját. Várhatóan a hamufelhő, amely 6-13 kilométeres magasságban sodródik, hatással lesz a nemzetközi járatok indítására, illetve fogadására is.

A Qantas légitársaság a hamufelhő múlt heti „ottjártakor” több belföldi és a szomszédos Új-Zélandra közlekedő összes járatát törölte.

A chilei tűzhányó június 4-én tört ki. A belőle származó vulkáni felhő ezt követően a légáramlatokkal körbejárta a Földet, és Ausztrálián, valamint Új-Zélandon kívül több más országban, így Argentínában, Uruguayban, Paraguayban és Brazíliában is fennakadásokat okozott a légiközlekedésben.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.