Itt megtalálhatja elveszett műfogsorát

Az emberek által elhagyott és a BKV által megtalált tárgyakból nyitott kiállítást a budapesti közlekedési cég pénteken a Deák Ferenc téri Földalatti Vasúti Múzeumban.

MNO
2011. 06. 24. 19:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BKV adatai szerint egy évben átlagosan minden nap egy pár kesztyűt, egy év alatt átlagosan 170 szalmakalapot, baseball-, szőrme-, vagy kötött sapkát, 164 könyvet, 3 sátrat, 210 esernyőt, 3 babakocsit és 17 botot hagynak el az emberek a BKV járatain. Bár a tárgyakat becsületes megtalálóik beviszik a BKV talált tárgyak osztályára, a tulajdonos nem minden esetben jelentkezik értük.

A világ első talált tárgyakkal foglalkozó osztályát Napóleon alapította 1805-ben, Marcel Duchamp és az úgynevezett ready made art óta viszont művészetté vált, ide sorolandó például a Forrás című szobor, amely egy leszakadt és kidobott piszoár.

A BKV-hoz néha extrém tárgyak is bekerülnek, méteres plüssállat, terepasztal katonákkal, járókeret, mankó és botok, tévé, rádió vagy számítógép, laptop táskával, táska nélkül, esetleg csak a táska, babakocsi gyerek nélkül, játék-mozdony, vesekötő, teniszütő, kannás bor, festmények és grafikák, fakardok, íjak, CD-k minden mennyiségben, és megszámlálhatatlan kulcs, pénztárca, kesztyű, esernyő, létra, tornazsák, műfogsor. Többször előfordult már az is, hogy több millió forintot talált valaki, és vitte be az ügyfélszolgálatra.

A talált tárgyak kiállítást a Deák Ferenc téri Földalatti Vasúti Múzeumban láthatják az érdeklődők péntektől egy hónapon keresztül.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.