Japán óvoda épül a „gödöllői” kétmillióból

Közel egymillió forint bevételt hozott az a gödöllői segélykoncert, melyet egy, a japán természeti katasztrófa sújtotta területen felépítendő óvoda támogatása érdekében rendeztek. Az összeget a város önkormányzata megduplázta – tájékoztatta az MTI-t szerdán a polgármesteri hivatal kommunikációs igazgatója.

MNO
2011. 06. 08. 17:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Péterfi Csaba elmondta, hogy a gödöllői kastély lovardájában május 27-én rendezett szolidaritási koncert jegybevétele közel egymillió forintra rúgott, ezt egészítette ki további egymillióval a város képviselő-testülete. Gémesi György, Gödöllő polgármestere a napokban az Ázsia–Európa találkozóra (ASEM) látogató japán külügyminiszternek, Macumoto Takeakinak adta át jelképesen a 2 millió forintot, majd szerdán Ito Tecuo, a Japán Császárság nagykövete előtt tette meg ugyanezt a gesztust a gödöllői polgármesteri hivatalban (a találkozó napján a pénz átutalása is megtörtént).

A kommunikációs igazgató – a japán külügyminiszter szavait idézve – beszámolt arról is, hogy a katasztrófa sújtotta ország vezetői talán az anyagi támogatásnál is jobban értékelték a világ számos országa, köztük Magyarország, illetve Gödöllő gesztusát. Az önkormányzat, illetve a polgármester ígéretet kapott arra, hogy a kétmillió forint eljut a szükséges helyre, s azt óvodaépítésre fogják fordítani – fűzte hozzá Péterfi Csaba.

Mint mondta: a japán partnerek azt is értékelték, hogy a Budapest közeli kisváros egy koncert révén igyekezett segíteni, ugyanis Japánban a zene és a kultúra különösen fontos szerepet játszik az emberek életében.

Gémesi György, Gödöllő polgármestere szerint a kétmillió forint csekély összeg ahhoz a költséghez képest, amelybe az újjáépítés kerül, de Gödöllő városa fontosnak tartotta, hogy ezzel egy óvoda felépítését támogassa, hiszen a gyermekek a jövőt jelentik minden ország számára.

A május 27-i koncert – melyen japán és magyar művészek léptek fel – egyik különlegessége volt, hogy azt a gödöllői kastély lovardájában, az Európai Unió magyar elnöksége kiemelt tanácskozási helyszínén tartották. A lovarda koncertteremként akkor mutatkozott be először a nagyközönségnek – tette hozzá a kommunikációs igazgató.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.