Játszóterekről lőnek, de lassan körbezárhatják őket

A líbiai felkelők szorosabbra akarják vonni a gyűrűt a kormányhadsereg körül a stratégiailag fontos északnyugati Nálút város közelében, az ottani heves harcokban elesett szombaton legalább nyolc felkelő - közölte egy társuk.

MNO
2011. 06. 18. 16:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezt megelőzően Zlitan város környékén volt súlyos tüzérségi harc. A felkelők el akarják foglalni a Tripolitól keletre fekvő területet, kelet és nyugat felől el akarják zárni a fővárost az ország többi részétől, de nagyon lassan haladnak előre. A NATO minden nap támadja Moammer Kadhafi tripoli erődjét, de egyelőre nem tudta megadásra bírni a líbiai vezetőt. Közben a NATO azzal vádolta meg Kadhafit, hogy katonái mecsetekben, játszótereken alakítják ki hadállásaikat, valamint hogy állításával ellentétben ő az, aki „kegyetlen harcot folytat” a líbiai nép ellen.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.