Javában készülnek az élvonalbeli csapatok

<p>Nem telt eseménytelenül ez a hét sem az első osztályú labdarúgócsapataink számára, utolsóként a Diósgyőr is elkezdte a munkát, míg többen lejátszottak néhány barátságos-felhozó mérkőzést is. A Videoton, a Ferencváros, a Paks és a Kecskemét megkapta nemzetközikupa-ellenfelét, így ezek a csapatok első komoly megmérettetésükre is készülhetnek.</p>

Pintér Patrick
2011. 06. 24. 6:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

BUDAPEST HONVÉD

Csupa jó hírt kaptak eddig a kispesti drukkerek a héten, elsősorban annak örülhettek a legjobban, hogy a román védőjátékos, Sorin Botis meghosszabbította szerződését, így továbbra is a klub labdarúgója marad. Mellette két új játékos szerződtetéséről is döntött Supka Attila, a kameruni, legutóbb Szolnokon szerepelt Christian Hervé Tchami és a cseh második ligás Karvinából érkezett Marek Kostolani is aláírt a Honvédhoz. Öt meghatározó játékos, így Kemenes, Debreceni, Lovric, Hajdú és Danilo pedig nagy valószínűség szerint bentmaradáshoz segítette a második ligás Honvéd II-t, miután az Orosháza elleni osztályozó első mérkőzésén 5-1-re győztek a piros-feketék. Hajdú kettő, Danilo egy gólt szerzett.

DEBRECEN

Továbbra sincs nagy mozgás a Lokinál, néhány próbajátékostól már elköszöntek a vezetők, az újabbakat pedig még tesztelik, így csupán a kölcsönből visszatért Balajti, Szilágyi, Rezes, Korhut és Máté P. számít „új” szerzeménynek. A Debrecennél elsősorban középpályásokat és csatárokat szerződtetnének, úgy tűnik, főként külföldről.

DIÓSGYŐR

Utolsóként a DVTK is bekapcsolódott a felkészülésbe, a piros-fehérek Benczés Miklós vezetőedző távolmaradása miatt Szentes Lázár vezetésével kezdték el a ráhangolódást az új, immáron élvonalbeli szezonra. Új labdarúgó egyelőre csupán egy van, a spanyol Francisco Gallardo, de ő is csak a jövő hét közepén csatlakozik a csapathoz. A cserekapus Giák Tamás visszatért a bőcsi kölcsönadás után.

FERENCVÁROS

Jól sikerült a brazil Felipe Félix bemutatkozása a zöld-fehéreknél, a hórihorgas brazil csatár góllal tette le névjegyét a DAC elleni felkészülési mérkőzésen. Az egykoron a Videotonban futballozó Alison Silva sorsáról még nincs döntés, az viszont már biztos, hogy a kaposvári Oláh Lóránt és a német U20-as válogatott, a holland Excelsiortól érkező Benjamin Baltes már készülhet az örmény Ulisses elleni El-selejtezőkre.

GYŐRI ETO

Győrben nagy gondot okozott az UEFA abbéli döntése, mely szerint az ETO a következő három évben egy alkalommal annak ellenére sem indulhatna el a nemzetközi kupákban, ha arra a pályán kivívná a jogot. Az európai szövetség az észt Ahjupera ki nem fizetett vételára miatt büntetett. A klub vezetői természetesen fellebbezést nyújtottak be a döntés ellen. Eldőlt, hogy a gyirmóti Laki Balázs nem lesz a győriek labdarúgója, miután visszautasította az elé tett ajánlatot.

HALADÁS

Túlságosan nem sikerült eddig még megerősíteni a szombathelyi keretet, éppen ezért a vezetők nagy erőket mozgósítanak a vasasos Ferenczi István szerződtetéséért. Eddig csupán a volt szolnoki Búrány érkezett, Lattenstein, Lengyel, Csontos és Nagy I G. ellenben már távozott a csapattól.

KAPOSVÁR

Még mindig téma az egyesületnél a kapuskérdés, hiszen Posza Zsolt mellé szükség lenne még egy megbízható hálóőrre, ennek érdekében a klub előrehaladott tárgyalásokat folytat Sebők Zsolttal, a Videoton cserekapusával. Oláh Lóránt előbb a második csapathoz, majd a Ferencvároshoz került, így még egy gólerős csatárt is keresnie kell Sisa Tibornak a bajnokság előtt.

KECSKEMÉT

A Hajduk Split visszalépett Foxi Kethevoama szerződtetéséről, s így – bár vannak holland és belga kérői is – a közép-afrikai támadó továbbra is Tomiszlav Szivics csapatával készül, mégpedig a kazah Aktobe elleni Európa-liga mérkőzésekre. A kecskemétiek továbbra is tesztelnek még játékosokat, akiknek sorsáról hamarosan dönt is a szakmai stáb.

PAKS

Az elmúlt szezonban kimagasló teljesítményt nyújtott Böde Dániel iránt bel- és külföldről is nagy az érdeklődés, a középpályás elsősorban a határon túl futballozna, s fontolóra veheti ez érte bejelentkezett Hajduk Split és a német másodosztályú Cottbus ajánlatát is. A klub El ellenfele az andorrai UE Santa Coloma lett.

PÁPA

Véber György a következő idénytől már nem számíthat Bárányos Zsolt játékára, mivel a játékmester aláírt a Vasashoz, míg Tóth Norbert szerződését felbontották, így a Lombard egyszerre két válogatott labdarúgóját is elvesztette – még ha az egyiket önként is. Nagy érvágás továbbá, hogy Heffler Norbert a Pakshoz igazolt, visszatért viszont ausztriai kölcsönadásából Szabó Zoltán.

PÉCS

Nincs túl nagy mozgolódás Pécsen, ha csak az nem számít annak, hogy Sztojanovszki és Ato szerződését felbontották. Továbbra sem tisztázott, hogy Simonfalvi Gábor marad-e Zalaegerszegen, vagy visszatér az élvonalba most feljutott együtteshez.

SIÓFOK

Közel tucatnyi játékos távozott már Siófokról, igaz, érkezőkben sincs hiány, utoljára Huszák Tamást vették kölcsön Debrecenből, míg a Kaposváron szabadlistára tett Milinte Árpádot ingyen igazolhatták le. Csordás Csaba nagy valószínűség szerint viszont távozik, mivel nem tudott megegyezni a vezetőkkel szerződése meghosszabbításáról.

ÚJPEST

A héten Üveges Szabolcs és Nagy Patrik is csatlakozott a lilák keretéhez, utóbbi röpke egy éven belül már a harmadik fővárosi egyesületnél próbál szerencsét, hiszen előtte a Ferencváros és a Vasas labdarúgója is volt. Simek Péterrel viszont nem tudtak megegyezni, így vélhetően távozik, a szerb Nikola Mitrovicsot pedig 70 millió forintért megvásárolta a Videoton.

VASAS

A hét elején Komjáti András nemtetszésének adott hangot, miután csapatát egyre-másra hagyták el a meghatározó játékosok. Aztán némileg sikerült megnyugtatni őt a vezetőknek Bárányos Zsolt leigazolásáról, ám védőre és támadóra még így is nagy szüksége lesz az angyalföldi klubnak, pláne, ha Ferenczi végül eligazol a Haladáshoz.

VIDEOTON

Ahogyan azt Paulo Sousa szerződtetésekor ígérte, nyáron alapos vérfrissítésen megy át a bajnok fehérvári együttes, Héctor Sánchez mellé további két spanyol labdarúgó is csatlakozott a héten, egyikük az Espanyol tartalékcsapatából érkező Alvaro Brachi, a másik pedig a Tenerifében és a Villarreal B-ben is megfordult Walter Fernández Balufo. Az Újpesttől megvették Nikola Mitrovicsot, míg olasz lapértesülések szerint bejelentkeztek a jelenleg a Parmát erősítő Hernán Crespóért is. A piros-kékek gőzerővel készülnek Olaszországban a Sturm Graz elleni Bajnokok Ligája selejtezőkre.

ZALAEGERSZEG

Miközben folyik a vita Simonfalvi Gábor átigazolása körül, a kék-fehérek leigazolták az osztrák-szerb kettős állampolgárságú Aleksandar Stanisavljevicet a First Viennától. Rajta kívül Bulatovics és Jahic is aláírt a héten, így újabb délszláv játékosokkal bővül Csank János együttesének kerete.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.