Javított a forint

Korrigálta csütörtök délutáni veszteségének egy részét a forint: az eurót 268,59 forinton jegyezték a csütörtök délutáni 269,19 forinttal szemben.

MNO
2011. 06. 24. 6:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtökön a svájci frank történelmi rekordot ért el a forinttal szemben 227,40-es árfolyamon, ám péntek reggel már 224,73 forinton állt. Az euró is erősödött péntekre a nemzetközi devizakereskedelemben a csütörtök este a dollárral szemben elért egyhetes mélypontjáról, és erősödött a svájci frankkal szemben elért történelmi árfolyammélypontjához képest is.

Az éjszaka folyamán megszületett a megállapodás Görögország és hitelezői között a második reformcsomag részleteiről, ami egy lépéssel közelebb hozta a pénzügyi támogatás esedékes részletének kifizetését.

Szerdán és csütörtökön a Fed amerikai gazdasági helyzetértékelését követően fokozódó befektetői kockázatkerülésre az euró folyamatosan gyengült a dollárral és a befektetési menedéknek tekintett svájci frankkal szemben. Miközben történetében először 1,19-es svájci frank árfolyam alá gyengült, csütörtökön kora délután megdőlt a svájci frank árfolyamrekordja forintban is. A svájci frank árfolyamrekordja forintban 227,40 lett, euróban pedig 1,1846. Péntek reggelre a piacok a csütörtöki szélsőséges árfolyam-ingadozást a rendeződő görög adósságtörlesztési kilátások tükrében már korrigálták.

A dollárt 188,40 forinton jegyezték pénteken reggel hét óra után a bankközi kereskedelemben a csütörtök délutáni 190,43 forinttal szemben. Az eurót péntek reggel 1,4263 dolláron jegyezték, míg csütörtök délután 1,4149 dolláron. Száz japán jen árfolyama péntek reggel 234,11 forint volt a csütörtök délutáni 236,01 forinttal szemben. A lengyel zloty is korrigálta csütörtöki veszteségét, péntek kora reggel 3,99-es eurójegyzés környezetében mozgott a csütörtök délutáni 4,00-ás jegyzésekkel szemben. A cseh korona 24,38-as eurójegyzésekről 24,36-ra erősödött.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.