Javul a helyzet Borsodban

Csökkent a regisztrált munkanélküliek száma Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, ahol májusban 67,5 ezer állástalant tartottak nyilván, számuk áprilisban 72 400 volt, márciusban meghaladta a 78 ezret, februárban pedig a 80 ezret.

MNO
2011. 06. 20. 14:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megyei kormányhivatal munkaügyi központja adatai szerint a regisztrált álláskeresők létszáma alapján számított munkanélküliségi ráta Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 22,8 százalékot tett ki az egy hónappal ezelőtti 24,5 százalékkal szemben, mindeközben az országos átlag 12,9 százalékos volt az év ötödik hónapjában, csaknem 1 százalékponttal alacsonyabb, mint áprilisban.

A regisztrált munkanélküliek kevesebb mint tizede pályakezdő volt a megyében, számuk egy hónap alatt félezerrel csökkent. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében májusban 6700 betöltetlen álláshelyet tartott számon a munkanélküli központ, ezek mintegy háromnegyede valamilyen támogatási formához kötött volt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.