Javul az életszínvonal déli szomszédunknál

Szerbiában jövőre számítani lehet az életszínvonal növekedésére, feltéve, ha valóra válnak a gazdaság jövőre előre jelzett, 4,5 százalékos növekedésével kapcsolatos remények – mondta Bogdan Lisovolik, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) állandó belgrádi képviselője.

MNO
2011. 06. 21. 5:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Noha növekszik a termelés üteme és a kivitel is, továbbá Szerbia gazdasága lassan talpra áll, számolni kell néhány kockázati tényezővel is. Ilyen az energiahordozók drágulása és az eurózónában tapasztalható zavarok” – mondta az IMF képviselője.

Azokra a veszélyekre is figyelmeztetett, amelyek a közszférában dolgozók bérének és a nyugdíjaknak az esetleges túlzott emeléséből eredhetnek, mivel Szerbiában jövőre parlamenti választások lesznek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.