Jobb későn, mint soha

Jobb későn, mint soha, tartja a közmondás. Az IMF volt ügyvezető igazgatója, a francia Michel Camdessus valószínűleg ennek szellemében kért bocsánatot Argentínától, amiért a 90-es években „sok hibát és ostobaságot” követtek el Argentína ellen.

MNO
2011. 06. 24. 20:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ismert, Argentína szorgalmasan és engedelmesen végrehajtotta az IMF minden ajánlását és utasítását a 90-es években, különösen a csődöt megelőző három zaklatott évben, főleg elszabadult külső adóssága és krónikusan magas inflációja miatt. Camdessus 1987-től 2000-ig vezette a Nemzetközi Valutaalapot, de csak most látta elérkezettnek az időt, hogy belássa, neki is része volt az argentin csőd bekövetkezésében. Camdessus Buenos Airesben, a keresztény cégvezetők egyesületének (ACDE) XIV. találkozóján, még csütörtökön ismerte el pénzintézete szerepét, amely egyenesen a csődbe vezérelte Argentínát 2001. december 20-án. Mintegy válaszul 2006-ban, Néstor Kirchner – Argentína már csak néhai elnöke – egy összegben kifizette az IMF-nek szóló összes tartozást, és nemcsak nem kért több hitelt tőle, hanem be is zárta Buenos Aires-i irodáját.

(ieco.com.ar)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.