A Sydney-ben lévő Marque étterem ugyanis „finomított” – finomabbá tett – csapvízzel szolgál, melyet megszűr, lehűt és szénsavval dúsít egy olasz gyártmányú masina, így palackozott ásványvízzel egyenértékű élvezet a csapvíz iszogatása. A vendéglő korábban bő 2 ezer forintért adott fél liter ásványvizet, így a vízár a felére csökkent, ha valaki ennyit iszik, ám még jobban jár, ha „degeszre” issza magát és egy hektóval hajt le, mert akkor sem kérnek tőle többet az ezer forintos „alapárnál”.
A „vízgép” egyébként 1,2 millió forintnyi összegbe került. A tulajdonos, Mark Best környezetkíméletből váltott. A „csapos géppel„ megtakarítható az ásványvíz fuvarozásának költsége – és kipufogógáza –, továbbá a műanyag palackok gyártása, használat utáni elszállítása, „szemétkezelése”.
(MTI)
Kéri László műsort indít Magyar Péterék portálján