Jobban jár, ha „degeszre” issza magát

Bő ezerforintnyi dollárért adja a csapvizet egy vendéglős Ausztráliában, amit rossz néven vesznek vendégei, pedig jobban járnak, mint korábban.

MNO
2011. 06. 23. 6:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Sydney-ben lévő Marque étterem ugyanis „finomított” – finomabbá tett – csapvízzel szolgál, melyet megszűr, lehűt és szénsavval dúsít egy olasz gyártmányú masina, így palackozott ásványvízzel egyenértékű élvezet a csapvíz iszogatása. A vendéglő korábban bő 2 ezer forintért adott fél liter ásványvizet, így a vízár a felére csökkent, ha valaki ennyit iszik, ám még jobban jár, ha „degeszre” issza magát és egy hektóval hajt le, mert akkor sem kérnek tőle többet az ezer forintos „alapárnál”.

A „vízgép” egyébként 1,2 millió forintnyi összegbe került. A tulajdonos, Mark Best környezetkíméletből váltott. A „csapos géppel„ megtakarítható az ásványvíz fuvarozásának költsége – és kipufogógáza –, továbbá a műanyag palackok gyártása, használat utáni elszállítása, „szemétkezelése”.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.