Jobban van a hegyeshalmi baleset legsúlyosabb sérültje

Kikerült az intenzív osztályról a hétfőre virradó éjjel Hegyeshalom közelében történt <a href="http://www.mno.hu/portal/791742" target="_blank"><strong>közúti baleset</strong></a> legsúlyosabb sérültje – közölte Oláh Attila, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvos igazgatója pénteken újságírókkal.

MNO
2011. 06. 24. 10:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint mondta: amint a két, még Győrben ápolt beteg szállítható állapotba kerül, elvihetik őket valamelyik cseh kórházba. Arra a kérdésre, hogy erre mikor kerülhet sor, Oláh Attila nem tudott válaszolni, de azt mondta, hogy mindkettejük állapota stabil, a korábban várt ütemben gyógyulnak. Korábban az intézmény főigazgató-főorvosa, Tamás László János azt közölte, hogy több műtétet is végrehajtottak a legsúlyosabb állapotban lévő áldozaton, a 71 éves nőn, aki medencetörést, valamint kéz- és lábsérüléseket szenvedett. Rajta kívül egy arccsonttörést szenvedett utast ápolnak még Győrben.

Ketten meghaltak, 22-en súlyosan, 29-en könnyebben sérültek, amikor hétfőre virradó éjjel egy – az MTI információja szerint erősen ittas – szlovák kamionsofőr nyerges vontatójával áttért az M15-ös út szembejövő sávjába, és ott frontálisan ütközött egy Hajdúszoboszlóról hazatérő, Chomutov környékéről származó turistákat szállító busszal. A balesetben a kamion vezetője és a busz váltósofőrje halt meg, a busz valamennyi utasa megsérült. Huszonnégy ember még hétfőn hazatérhetett Csehországba a túrát szervező utazási iroda által küldött váltóbusszal. Ladislav Lukacs, Csehország budapesti konzulja kedden azt közölte, hogy a Győrben maradt két sérült várhatóan két hét múlva lesz szállítható állapotban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.