Jogerősen is elmarasztalták Vajnait a vörös csillag miatt

A Legfelsőbb Bíróság (LB) csütörtökön helybenhagyta a Fővárosi Bíróság három évvel korábbi jogerős ítéletét, amelyben tiltott önkényuralmi jelkép folytatólagos használatának vétségéért Vajnai Attilát, a Magyarországi Munkáspárt 2006 elnökét és Horváth Sándort elmarasztalta.<br />

MNO
2011. 06. 23. 11:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vajnai Attilát a bíróság százhúszezer forintos pénzbüntetésre ítélte, Horváth Sándort pedig próbára bocsátotta. A pártelnök ügyvédje a tárgyalás után bejelentette, hogy ismét az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordulnak az ügyben.

A tanácsvezető bíró indokolása szerint a magyar jog nem különbözteti meg az önkényuralmi jelképek használatának módját. Hozzátette: a magyar parlament mint jogalkotó – az Emberi Jogok Európai Bíróságának 2008-as, a magyar államot elmarasztaló döntése nyomán – módosíthatja a törvényt, ám ezt az LB nem teheti meg.

A tárgyaláson Horváth Sándor egy Kiváló dolgozó-kitüntetéssel jelent meg, amely egy ötágú vörös csillagban volt elhelyezve. A bíró előbb kérte a jelvény levételét, de később mégis engedélyezte a viselését.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.