Jól működő vállalkozások nélkül nincsen jól működő állam

A vállalkozások, az állam és az önkormányzatok érdeke is a ma meglévő bürokratikus többletterhek leépítése – hangoztatta az Egyszerű állam konzultációsorozat keddi, győri rendezvénye előtt újságíróknak Simon Róbert Balázs (Fidesz–KDNP), a város gazdasági ügyekért felelős alpolgármestere.

MNO
2011. 06. 07. 10:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vállalkozások sikere mindannyiunk érdeke, jól működő vállalkozások nélkül nincsen jól működő állam, és nincsenek jól működő önkormányzatok – jegyezte meg. A térség vállalkozóinak a legfőbb problémája – az elsősorban az építőipart érintő körbetartozás mellett – a túlzott bürokrácia. Márpedig ha az alkalmazott vagy a cégvezető az idejét hivatali ablakok előtt sorban állásra, a bürokrácia útvesztőjében eligazodásra kénytelen fordítani, „akkor pont arra nem jut ideje, ami a legfontosabb: a termelésre, a szolgáltatásra, a minőségre” – sorolta, hozzátéve, mindezt az önkormányzat is megérzi saját bevételein, vagy a növekvő szociálisjuttatás-igényen.

A bürokratikus terhek csökkentéséről született első, április 20-i kormányzati intézkedéscsomag mintegy 105, a júniusi konzultációsorozatot követően nyáron kidolgozott, még az idén életbe lépő második menet pedig további 400 milliárd forint megtakarítást jelent majd a hazai vállalkozóknak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.