Kábítószert is találtak a bicikliboltban

Adóellenőrök, pénzügyi nyomozók és rendőrök is megjelentek egy csepeli biciklikereskedőnél, akinél jogdíjmatrica nélküli DVD-ket és kábítószert találtak, miután a próbavásárláson megbukott az üzlet eladója – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön.

MNO
2011. 06. 09. 20:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy csepeli kerékpárüzlet padlásán több mint 12 ezer, hologram nélküli adathordozót és majdnem 50 gramm kábítószert találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyi nyomozói – áll a közleményben.

A tájékoztatás szerint a szervizt is működtető boltban az adóellenőröknek nyugta nélkül adott el illegális DVD-lemezeket az eladó, ezért értesítették a NAV Közép-magyarországi Regionális Bűnügyi Igazgatóság munkatársait, akik a helyszínre érkeztek és házkutatást tartottak. A lemezeket tartalmazó dobozok átvizsgálása közben a nyomozók egy nejlonzacskóban 49 gramm cannabisgyanús anyagot is találtak, ezért értesítették a Csepeli Rendőrkapitányságot, amelynek nyomozói szintén a helyszínre érkeztek és visszaélés kábítószerrel bűncselekmény gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak.

A hologramos matrica nélküli adathordozókat a pénzügyi nyomozók szerzői jog vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt lefoglalták. A jogdíj meg nem fizetésével okozott kár becsült összege több mint egymillió forint. Az elkövetőt két évig terjedő szabadságvesztéssel is büntetheti a bíróság – írták.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.