Kadhafi: Eltökéltek vagyunk, támadjon csak a NATO

A NATO-t és a líbiai felkelőket szidalmazó és kitartást ígérő beszédet mondott pénteken Tripoliban Moammer Kadhafi líbiai vezető.<br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/791451" target="_blank"><strong>• A lázadók tagadják a titokzatos kapcsolatfelvételt</strong></a>

MNO
2011. 06. 17. 18:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben a város egyik központi terén néhány ezren mellette tüntettek, Kadhafi kihangosított telefonhívásban mondta el, hogy a hozzá hű erőket bombázó NATO vereséget fog szenvedni. „Eltökéltek vagyunk. Támadjon csak a NATO!” – mondta nem sokkal később a líbiai állami televízió által is közvetített beszédében Kadhafi.

„Először fordul elő, hogy többmilliós felfegyverzett néppel találják szembe magukat. Vereséget szenvednek, a szövetség vereséget szenved” – kiabálta a helyszínen tartózkodók szerint izgatottan a líbiai vezető. „Saját országunkban vagyunk, s elszántuk magunkat arra, hogy maradunk és megvédjük… Maradunk, maradunk. Használjanak akár nukleáris bombákat” – fogalmazott Kadhafi, aki árulóknak és gyáváknak nevezte az ellene lázadókat.

Azt állította az Arab-öbölben lévő országoktól támogatást kapó felkelőkről, hogy „Katar és az öböl szamarainak” pénze tartja fenn őket.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.