Kadhafi megsemmisítése is a NATO céljai között?

A Líbiára vonatkozó ENSZ-határozat szerint Kadhafi legális célpontja lehet a NATO hadműveleteinek – jelentette ki a CNN-nek a katonai szövetség egyik illetékese.

MNO
2011. 06. 10. 4:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Arra a kérdésre, hogy a katonai csapások ténylegesen Kadhafit célozzák-e, a NATO illetékese nem válaszolt, viszont azt mondta, hogy mivel Kadhafi a líbiai hadsereg irányítója, az ENSZ-határozat szerint törvényes cél lehet a parancsnok eltávolítása katonai eszközökkel.

Mint ismert, a NATO március 31-én kezdte meg a hadműveleteket Líbiában, hivatalosan a polgári lakosság védelme érdekében. Korábban a szövetség vezetői tagadták, hogy a líbiai vezető is a támadások célpontja lenne. A NATO-tagországok védelmi minisztereinek szerdai tanácskozásán viszont már arról is tárgyaltak, hogyan készüljenek fel a Kadhafi utáni líbiai helyzetre.

(CNN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.