Karsai a mártírságot sem vállalja

Karsai József nagyszabású demonstrációra készült a Parlament előtt tiltakozva a kormány demokráciát veszélyeztető lépései ellen. Orvosi utasításra mégsem tüntet szerdán. <br /><br /><a href="792030" target="_blank"><strong>• Karsai csak mártír akar lenni, öngyilkos nem</strong></a><br />

MNO
2011. 06. 21. 11:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olvassa el Karsai József orvosi igazolását!


Kedd délelőtt faxon értesítette a Beol.hu-t, hogy doktor Rimay István nem engedélyezi a demonstrációt – ehhez egy orvosi igazolást is csatolt.

„Tegnap este az egyik kereskedelmi televízióban nyilatkoztam, amit látott egy professzor, aki a parlamenti képviselőségem 8 éve alatt az orvosom volt. A műsor után felhívott, egy órán keresztül vizsgált. Azt mondta, sem a vérnyomásom, sem a szívem nem bírná ki az éhségsztrájkot. Ezt erősítette meg a háziorvosom is ma reggel. A családom is erősen tiltakozott, hogy megtegyem, az ellen meg főleg, hogy vállaljam a mártírhalált” – nyilatkozta Karsai József.

Battonya polgármestere azt is elmondta, a tervezett nyilvános öngyilkossága miatt nagyon sokan telefonáltak neki, kérték, hogy álljon el a szándékától. „Azt mondták, rám még sokáig szükség van. Az elveim azonban nem adom fel. A figyelemfelkeltő tiltakozás más módját keresem a demokrácia védelme érdekében” – fogalmazott.

(beol.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.