Karsai csak mártír akar lenni, öngyilkos nem

Karsai József mégsem akar öngyilkos lenni. Battonya polgármestere egy televíziós műsorban hétfő este úgy fogalmazott: a beszedett altatóktól előbb fog elaludni, mint hogy komolyabb kárt tenne magában.

MNO
2011. 06. 20. 19:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egykori MSZP-s politikus az ATV Egyenes Beszéd című műsorában leszögezte: tiltakozó akciója nem öngyilkosság. „Én ezt már kipróbáltam korábban, egy idő után nem tudok több altatót bevenni, mert elalszom, ezért nem fogok belehalni” – magyarázta.

Szerinte azért van szükség erre, mert végre keményebb módszerekkel kell harcolni a kormány ellen. „Az a sok szakszervezeti vezető, aki ebben a műsorban ült, egy fabatkát sem ér, mert csak beszélnek, nem bohóckodniuk kell, hanem sztrájkolniuk” – jelentette ki Karsai. Úgy látja, hogy itt senki se elég erős, ezért van szükség egy mártírra, de ugyanakkor egyáltalán nem számol azzal, hogy az akciójába akár bele is halhat.

Battonya ma már független polgármestere hétfőn nyílt levélben közölte, hogy szerdától a Parlamenthez láncolja magát és kétnapos éhségsztrájkba kezd. Többek között úgy fogalmazott, hogy azért megy oda, hogy ha kell, akár az életét adja „a Magyar Független Örök Hazáért”. Indoklását a következő mondatokkal zárta: „Napokig nem eszem, nem iszom és megfelelő módon akár az életemet is feláldozva, ott a helyszínen megmentsem a Magyar Köztársaság Jogrendjét. Bízom és remélem, hogy mártíromságom felrázza az egész magyar nemzetet, határon innen és túl, hogy nem lehet ebben az országban egy új Rákosi rendszert felépíteni. Köszönettel búcsúzom minden magyartól, Híveimtől és Ellenségeimtől egyaránt!”

A politikus a Népszavának elmondta, hogy tiltakozásul mintegy 40-50 altatótablettát is bevesz. „Én ilyen rendszerben nem akarok élni” – fogalmazott, hozzátéve: szükség van egy mártírra, aki felrázza a passzivitásból a magyarokat.

(forrás: ATV, népszava.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.