Kedden búcsúztatják a Fenomént

Kedden húzza magára a brazil labdarúgó-válogatott mezét utoljára Ronaldo, a brazilok februárban visszavonult futballsztárja.

MNO
2011. 06. 06. 17:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 34 éves csatár sérülései és fizikai állapota miatt döntött úgy négy hónapja, hogy szögre akasztja a cipőjét. Mano Menezes szövetségi kapitány vasárnap közölte: a románok elleni, Sao Pauló-i barátságos mérkőzésen a 30. perc körül cseréli be Ronaldót, aki a félidő végéig lesz a pályán.

A tervek szerint a nagyszünetben köszöntik majd a közönségkedvencet, aki az utóbbi időben meghízott, és a haját is megnövesztette. „Ennél tovább nem játszatom őt, mert régen focizott utoljára” – mondta a szakvezető. Érdekes, hogy a románok szövetségi kapitány nélkül állnak majd ki, mivel Razvan Lucescu szombaton lemondott posztjáról.

A brazil válogatottal kétszeres világbajnok (1994, 2002), továbbá kétszeres aranylabdás (1997, 2002), háromszor a nemzetközi szövetség által az év játékosának (1996, 1997, 2002) választott, Fenoménnak becézett játékos pályafutása során megfordult a Cruzeiróban, a PSV Eindhovenben, az FC Barcelonában, az Internazionaléban, a Real Madridban és az AC Milanban, karrierjét pedig a Corinthians együttesében fejezte be.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.