Keddtől vágányzár a 3-as metró vonalán

Kedden léptetik életbe a korábban határozatlan időre <a href="http://www.mno.hu/portal/791055" target="_blank"><strong>elhalasztott</strong></a> vágányzárat Budapesten a 3-as metró vonalán a Határ út és Kőbánya-Kispest végállomás között, az utasokat ezen a szakaszon – várhatóan augusztus 24-ig – a BKV és a Volánbusz meghosszabbított útvonalú autóbuszjáratai szállítják.

MNO
2011. 06. 20. 13:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfőn azt közölte: a bevásárlóközpont építője teljesítette a megállapodásban vállalt kötelezettségeit és pótolta a forgalomtechnikai, forgalombiztonsági hiányosságokat, ezért megindulhat a Kőbánya-Kispest végállomás és a csatlakozó gyalogos-felüljárók átépítése. A vágányzár idején a 93-as és a 148-as busz kivételével az egyébként Kőbánya-Kispestig közlekedő összes BKV-járat (85, 85E, 98, 98E, 136E, 182, 184, 193E, 200E, 201E, 202E, 282E, 284E) a Határ útig közlekedik, ahol ideiglenes buszvégállomást alakítanak ki a korábbi P+R parkoló területén.

A MÁV járatairól való jobb átszállás biztosítása érdekében a 85E, a 201E és a 202E jelzésű buszok ideiglenesen mindkét irányban megállnak a Sibrik Miklós úti felüljáró északi oldalán, a 68-as és a 151-es autóbusz megállójában. A 98E, a 193E és 200E jelzésű járatok oda-vissza a gyorsforgalmi úton közlekednek, ezért Kőbánya-Kispesten nem állnak meg; ezekkel a Határ útig lehet utazni, illetve ott lehet ezekre felszállni. Szintén nem érinti Kőbánya-Kispestet az Üllői úton közlekedő 136E járat, amely azonban ideiglenesen megáll Kispesten, a Kossuth térnél.

A Liszt Ferenc repülőtér a Határ úttól induló 200E jelzésű autóbusszal közelíthető meg. Ez a járat Kőbánya-Kispestet nem érinti, így onnan csak átszállással, a 98-as, a 282E vagy 284E jelzésű járatokkal, a Felsőcsatári útig utazva lehet elérni a reptérre tartó 200E buszokat. A munkálatok ideje alatt a Volán-buszok is meghosszabbított útvonalon, a Határ útig közlekednek, valamennyi autóbusz mindkét irányban megáll Kőbánya-Kispesten. A Budapest-bérletet használók Kőbánya-Kispest és a Határ út között a Volánbusz járatait is igénybe vehetik a szabad férőhelyek erejéig. A metróról átszálló utasok a már érvényesített jeggyel Kőbánya-Kispestig bármelyik BKV-autóbusszal továbbutazhatnak.

Korábban azért halasztotta el a BKK a vágányzár életbe léptetését, mert a KöKi-Terminál elnevezésű bevásárló- és irodaközpont építője nem tudta biztosítani a biztonságos közlekedés feltételeit. A vágányzárat eredetileg június 16-án léptették volna érvénybe.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.