Képregényből is lehet majd diplomázni

Tananyag lesz a képregény ősztől a skóciai Dundee-i Egyetemen, diplomát is lehet majd szerezni belőle.

MNO
2011. 06. 08. 7:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez az első alkalom, hogy brit egyetem oklevelet ad majd képregénytudományból, nem is akármilyet, hanem mesterdiplomát (MA), mivel a képregénytanulmányokat egyéves mesterképzés keretében oktatják az angol tanszéken.

A képzés a képregényipar „erős helyi tradícióira” épít – közölte az egyetem, hiszen Dundeeban van a székhelye a DC Thompson and Co. kiadónak, amely nagy sikerű angol képregények, köztük a Dennis, a komisz kiadója.

A diákok azt tanulmányozzák, miként hatott a képregény a művészetekre, az irodalomra, a kultúrára szerte a világban. Az oktatást Chris Murray irányítja, aki a Studies in Comics című szaklap szerkesztője, a képregénykiadást felügyelő nemzeti hatóság tagja.

Az egyetemen azt tervezik, hogy később PhD-fokozatot is lehet majd szerezni képregénytanból – olvasható a BBC brit közszolgálati műsorszolgáltató honlapján.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.