Készek az áttörésre + Képek + Képriport

Nagy örömmel jöttem Orbán Viktor meghívására, hogy hivatalos látogatást tegyek a Magyar Köztársaságban. A kínai kormány és a nép nevében szívélyes köszönetemet és jókívánságomat szeretném kifejezni a magyar népnek – fogalmazott Magyarországra érkezése után, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren elmondott beszédében Ven Csia-pao.<br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/792972"><strong>• „A magyar nemzet ragyogó kultúrájú, bátor és szorgalmas”</strong><strong></strong></a><a href="http://www.mno.hu/portal/792931" target="_blank"><strong><br />• Megérkezett Magyarországra a kínai miniszterelnök</strong></a>

MNO
2011. 06. 24. 12:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kínai miniszterelnök – akit Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter és Varga Mihály, a Miniszterelnökség államtitkára fogadott – utalt a kínai és a magyar nép közötti mély és hagyományos barátságra. Emlékeztetett arra, hogy Magyarország az első országok közé tartozott, amely felvette a diplomáciai kapcsolatot a Kínai Népköztársasággal. „Több mint 60 év óta a két fél kölcsönösen tiszteletben tartja és egyenlő partnerként kezeli egymást, erősíteni szeretné a kölcsönös bizalmat és barátságot és aktívan folytatni a együttműködést és cserekapcsolatokat, ezzel is biztosítva a két ország közötti kapcsolatok stabil fejlődését” – fogalmazott. Ven Csia-pao hozzátette: Magyarország az EU soros elnökeként is hozzájárult a kínai–magyar kapcsolatok fejlesztéséhez. „Készek vagyunk arra, hogy a magyar féllel együtt folyamatosan előmozdítsuk a két ország közötti kapcsolatok fejlődésének áttörését.”


Fotó: Xinhua/Miniszterelnökség


A kínai miniszterelnök látogatásáról szólva elmondta: célja a két ország közötti kapcsolatok fejlesztése, aminek érdekében eszmecserét folytat különböző területeken dolgozó szakemberekkel. Ven Csia-pao Orbán Viktorral közösen részt vesz a kínai és kelet-közép-európai országok gazdasági és kereskedelmi fórumán. Hozzátette: meggyőződése, hogy a mostani látogatás hozzájárul a két nép kölcsönös megismeréséhez és barátságához, elmélyíti a kölcsönösen előnyös együttműködést, és előmozdítja a kínai–magyar partnerség továbbfejlesztését.




Fotók: Reuters


Szombaton az MTA-n Orbán Viktor és a kínai miniszterelnök fórumot tart. A magyar kormányfő beszédét 19.30-kor a hírTV élőben sugározza.

(MNO)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.