Két borsodi települést mosott el az áradat, tűzoltók a helyszínen

Péntekre virradóra ismét hatalmas eső zúdult a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajólászlófalvára és környékére, a település alacsonyabban fekvő részein térdig érő víz hömpölygött – mondta a miskolci tűzoltóság szóvivője az MTI-nek.<br /><br /><strong><a href="http://www.mno.hu/portal/789797?searchtext=bódi" target="_blank">• Az utcán hömpölygött a víz, még a házakba is befolyt</a></strong>

MNO
2011. 06. 10. 7:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bódi Zoltán közlése szerint a nagy mennyiségű eső már Sajókápolnát is súlyosabban érintette. A két településen mintegy húsz-húsz, mélyebben fekvő ingatlant árasztott el a víz. Személyi sérülést egyik településről sem jeleztek – tette hozzá. Mint mondta, Sajókápolnán két lakóházból négyen ideiglenesen rokonoknál töltötték az éjszakát.

A miskolci tűzoltóság gyakorlatilag csütörtök dél óta folyamatosan a helyszínen dolgozik, jelenleg két egység öt saját, és három, a környékbeli Varbóról felajánlott szivattyút üzemeltet. A kárelhárítási munkák – jellemzően pincékből, garázsokból kell szivattyúzni a vizet – előreláthatólag egész nap elhúzódnak – fűzte hozzá a szóvivő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.