Két évet kapott a késelő

Két év börtönre ítélték csütörtökön azt a kiskunfélegyházi férfit, aki kétszer megszúrta egy játékterem kidobóját; a Szegedi Ítélőtábla határozata jogerős.

MNO
2011. 06. 09. 9:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A munkanélküli, korábban többször büntetett Mihály Lajos 2008. november 21-én kora este három társával ment el egy kiskunfélegyházi játékterembe, ahol egyik, erősen ittas társa hangoskodott, és belekötött a pultosba, mivel nem szolgálta ki alkohollal. Az emiatt a helyszínre hívott kidobó tájékozódott a történtekről, majd elindult az akkor már ott hangoskodó férfi felé, aki vissza akart térni a játékterembe. A sértett azért, hogy ezt megakadályozza, megragadta a karját. A közelben állók megpróbálták szétválasztani őket, és eközben a vádlott elővett egy kést, amellyel kétszer válltájékon szúrta a kidobót.

A megszúrt férfi három hónap alatt gyógyult meg, és sérülése miatt maradandó fogyatékosság alakult ki nála, ami harmincszázalékos munkaképesség-csökkenéssel jár. A szakértői vélemény szerint csak a véletlenen múlt, hogy a sérülése nem lett életveszélyes.

Az eset után néhány hónappal a vádlott bolti lopásokat is elkövetett, így a táblabíróság az életveszélyt okozó testi sértés kísérlete mellett folytatólagosan elkövetett lopás vétségében is bűnösnek mondta ki, ezért jogerősen két év börtönbüntetéssel sújtotta.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.