Kétmillió embert sújtanak az áradások

Több mint kétmillió ember kényszerült elhagyni otthonát vagy vált más módon károsultjává az áradásoknak a kelet-kínai Csöcsiang (Zhejiang) tartományban.

MNO
2011. 06. 19. 10:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hszinhua hivatalos hírügynökség vasárnapi jelentése szerint a viszonylag gazdag tartomány jelentős területei vannak víz alatt a viharos esők miatt, 171 ezer hektárnyi mezőgazdasági területet öntött el az ár. Csaknem ezer vállalat, vállalkozás munkáját kellett felfüggeszteni, s 2,6 millió ember megélhetése került veszélybe. A közvetlen anyagi károkat csaknem 5 milliárd jüanra (772 millió dollárra) becsülik.

A Kelet- és Dél-Kínát e hónapban sújtó áradásokban eddig már 170-nél többen vesztették életüket vagy tűntek el. Utak és vasútvonalak váltak járhatatlanná, de segélyszállítmányok érkeznek a rászorulókhoz, és a meteorológiai előrejelzések szerint hétfőre várhatóan kitisztul az ég.

Az északnyugati Hszincsiang–Ujgur autonóm területen hárman meghaltak egy sárlavinában – közölték vasárnap helyi kormányzati források. A földcsuszamlás még szombaton történt Hocsing (Hejing) megye egyik településén, és 37 turistát ejtett foglyul. A mentők megtalálták a három holttestet, a többi 34 embert kimenekítették.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.