Kétszer-háromszor pofon vágta, de nem zárta be

Megsértette volt élettársának személyi szabadságát a vád szerint az a 40 éves pázmándi férfi, akinek az ügyét szerdán kezdte el tárgyalni a Győri Városi Bíróság.

MNO
2011. 06. 15. 18:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vádirat szerint az élettársak kapcsolata tavaly megromlott, ezért az akkor 21 éves sértett elköltözött közös otthonukból. A vádlott folyamatosan hívogatta mobiltelefonon, SMS-ek garmadájával zaklatta, és megfenyegette, hogy ha nem költözik vissza az élettársa, akkor öngyilkos lesz. Erre tett is kísérletet, alkoholra gyógyszert vett be, és konyhakéssel több vágást ejtett a bal karján.

A telefonhívások után a felek ismét találkoztak, majd a vádlott személygépkocsijába ültek. Egy idő után a nő ki akart szállni, de a férfi nem engedte, ezért a sértett kiugrott a guruló járműből, egy autóhoz szaladt, és kérte a benne ülők segítségét.

A vádlott, kezében egy viperával, a gépkocsihoz ment, többször a hátsó ablakra ütött vele, és követelte, hogy volt élettársa szálljon ki. A nő visszaült a vádlott autójába, majd együtt a lakásukra mentek. A sértett SMS-ben kért segítséget egyik barátjától, és az ő hívására kiérkező rendőrök szabadították ki a nőt.

A tárgyaláson az ügyész a pszichiáter szakvéleményére hivatkozva elmondta: a vádlott ingerlékeny, agresszióra hajlamos, személyiségzavarban szenved, de ez nem korlátozza abban, hogy felismerje cselekményének következményeit.

A vádlott a tárgyaláson részben elismerte az ellene felhozott vádakat, de azt tagadta, hogy bezárta volna a nőt a házba, ahol együtt laktak. Azt vallotta, hogy az együtt töltött két év alatt kétszer-háromszor pofon vágta élettársát. Ezzel szemben a nő havi többszöri bántalmazásról beszélt. A bíró a tárgyalást elnapolta, a büntetőeljárás szeptemberben folytatódik.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.