Kezdetét vette a mosonmagyaróvári műhibaper

Megkezdődött annak az orvosnak a pere szerdán Mosonmagyaróváron, aki csupán ittasságot állapított meg egy gyereknél, akit azután vittek kórházba, hogy kizuhant egy harmadik emeleti erkélyről. A fiú később belehalt sérüléseibe.

MNO
2011. 06. 08. 13:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pótmagánvád szerint az orvos foglalkozás körében elkövetett, halált okozó veszélyeztetést követett el, amikor csupán ittasságot állapított meg a gyermeknél. A tárgyaláson elhangzott: 2008 márciusában egy ittas, 14. életévét pár hónap híján betöltött fiút vittek a mosonmagyaróvári Karolina Kórház Rendelőintézetbe. A fiút a vizsgálatot követően megfigyelésre felvették. Az éjszaka folyamán a gyerek légzése és keringése összeomlott, s a hajnali órákban meghalt.

A pótmagánvád szerint a gyereket a kórházban töltött három óra alatt csupán fektették, számos olyan vizsgálatot nem végeztek el rajta, amelyekkel megállapítható lett volna belső vérzése. A tárgyaláson felolvasták a magát ártatlannak valló orvos korábbi vallomását, amely szerint azt követően, hogy a mentő az intézménybe behozta a gyereket, a vele érkező hozzátartozó távozott a kórházból. A doktor közlése szerint vele csak a halál megállapítását követően közölték, hogy a gyerek nem csupán ittas, de balesetet is szenvedett. Vallomása szerint a vizsgálat során a gyerek magatartása mindenben az ittasság jeleit mutatta, semmi nem utalt arra, hogy fájdalmai volnának, fel sem merült benne, hogy bármilyen sérülést szenvedett volna.

A fiút a kórházba vivő nevelőapa úgy nyilatkozott: ők is a sajtóból tudták meg, hogy a gyerek nem egy ágyról, hanem a harmadik emeletről esett le. A gyerek ellátásában részt vevő kórházi dolgozók mindegyike úgy nyilatkozott: egyértelműen ittas ember benyomását keltette a fiú, aki nem adta jelét fájdalomnak, azt azonban senki nem közölte velük, hogy a fiú sérülést szenvedett. A tárgyalás július elején, szakértők meghallgatásával folytatódik.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.