Kézfertőtlenítőre fanyalodott az alkoholfüggő

A mosdóban elhelyezett kézfertőtlenítőtől részegedett le egy alkoholfüggő páciens egy ausztrál kórházban – idézte ausztrál orvosok figyelemfelkeltő cikkét hétfőn a The Daily Telegraph brit napilap online kiadása.

MNO
2011. 06. 20. 11:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Medical Journal of Australia című orvosi folyóiratban vasárnap ismertették annak a páciensnek az esetét, aki a kórházban elhelyezett fertőtlenítő szerből hat palackkal – egyenként 3,75 decilitert – megivott. Vérvétel után kiderült, hogy ezzel 2,71 ezrelékes véralkoholszintet „sikerült” elérnie, ez több mint ötszöröse a 0,5 ezrelékes határnak, amellyel autót vezethet valaki Ausztráliában.

Michael Oldmeadow, a melbourne-i Alfred Kórház munkatársa elmondta, hogy bár nem ez volt az első ilyen jellegű eset, ez volt az eddigi legsúlyosabb, a páciens pedig szerencsésnek mondhatja magát, hogy egyáltalán túlélte. A kézfertőtlenítő gél etanoltartalma 66 százalék, ezt kezdte el fogyasztani az alkoholfogyasztással összefüggő gyomorhuruttal kezelt páciens.

Az orvosok szerint az incidens ráirányította a figyelmet arra, hogy a kézfertőtlenítésre kirakott antibakteriális szerek palackját úgy kell rögzíteni, hogy azokat ne vihessék el más típusú fogyasztási célra.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.