Kiderül, hogy áll az internet ágazat

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken publikálja a távközlési és az internet ágazat első negyedévi adatait.

MNO
2011. 06. 10. 5:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az internetszolgáltatók száma 2010. december végén 393 volt, 36-tal több, mint egy évvel korábban, míg az internet-előfizetések száma meghaladta a 3,3 milliót, majdnem ötödével nőtt 2009 végéhez képest. Az előfizetések 90 százaléka 18 cégnél volt. A vezeték nélküli szegmens egy év alatt 36 százalékkal bővült.

Az előfizetéses internet-szolgáltatásból származó nettó árbevétel a tavalyi negyedik negyedévben meghaladta a 34 milliárd forintot, ami az előfizetői akciók és a díjak mérséklődése miatt folyó áron 3 százalékkal kevesebb volt az egy évvel korábbinál. A 2010. évi teljes nettó árbevétel 135,3 milliárd forint volt, 5 százalékkal kisebb a 2009. évinél. Tavaly év végén a mobiltelefon-előfizetések száma 12 millió volt, 219 ezerrel több, mint egy évvel korábban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.