Kilencven szakszervezeti vezetővel végeztek

A világ számos pontján leselkedik gyilkosság veszélye a szakszervezeti vezetőkre, akik közül tavaly mintegy kilencvenet öltek meg – állapította meg a szakszervezetek nemzetközi szövetsége (ITUC).

MNO
2011. 06. 08. 6:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ITUC az ENSZ által meghatározott munkaügyi normák megsértéséről készített – a múlt évre vonatkozó – éves jelentésében hozzátette, hogy tavaly egyre több lépés történt a munkaügyi vívmányok megcsonkítására és az alkalmazottak állami felügyelet alá vonására. A szerdán közzétett jelentés szerint sok vállalat és kormány erőszakkal válaszolt arra, hogy az emberek küzdöttek életszínvonaluk fenntartásáért vagy javításáért.

A legtöbb szakszervezeti vezetőt Kolumbiában gyilkolták meg – 49-et –, húsz másik társukat pedig megkísérelték megölni, de az elkövetők nem jártak sikerrel. Guatemalában tíz szakszervezeti vezetőt gyilkoltak meg. A többiek Bangladesben, Brazíliában, Salvadorban, Hondurasban, Pakisztánban, a Fülöp-szigeteken, Szváziföldön és Ugandában vesztették életüket. Iránban egy szakszervezeti aktivistaként is tevékenykedő tanárt akasztottak fel az igazságszolgáltatás alapvető normáit is sértő per után – tette hozzá az ITUC.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.