Kilencvenezer embernek kellett menekülnie + Képek

Kilencvenezerre nőtt a Fülöp-szigeteken szombatra azoknak a száma, akik a Meari elnevezésű trópusi vihar okozta áradások miatt kényszerültek otthonaik elhagyására.

MNO
2011. 06. 25. 14:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A polgári védelem adatai szerint csak a főváros, Manila egyik alacsonyabban fekvő kerületében 25 000 lakost kellett menekültszállásokra költöztetni, mert az utcákat elöntötte a víz. Egyelőre nem tudni, hogy a kitelepítettek mikorra térhetnek vissza házaikba.


Az egy hete tartó viharos időjárási viszonyok közepette 15-en tűntek el, közöttük 12 halász. A hatóságok szombaton jelentették be, hogy idő közben sikerült megmenteni azt a 10 halászt, akit csütörtökön még eltűntként tartottak nyilván.


A meteorológiai szolgálat szerint a vihar szombaton már Kína felé vonult, de még számos térségben komoly esőzéseket okozott. Néhány helyen a vihart kísérő széllökések sebessége az óránkénti 135 kilométert is elérte.


A Fülöp-szigetek térségét évente átlagosan mintegy húsz nagyobb vihar és tájfun sújtja. Az utóbbi hat hétben több mint 50-en haltak meg a délkelet-ázsiai szigetországban a viharok sorozata által okozott szélsőséges időjárási viszonyok közepette.



Fotók: Reuters


(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.