Kínában hódított a Bogyó és Babóca

A Bogyó és Babóca sikerével zárult a 11. Nemzetközi Gyerekfilmfesztivál Kínában.

MNO
2011. 06. 06. 16:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bogyó és Babóca nyerte a legjobb rövidfilm díját a 11. Nemzetközi Gyerekfilmfesztiválon. A Sanghajhoz közeli Csiangjinben (Jiangyi) 22 ország több mint 60 filmje szerepelt. Több magyar alkotás vehetett részt a versenyprogramban: a KEDD Animációs Stúdió Bogyó és Babócája mellett a Kecskemétfilm rövidfilmjei, a Négyszögletű Kerek Erdő; Szörnyeteg Lajos jaj de álmos, továbbá az Ára 2,70 Ft.

A Bogyó és Babóca producer-rendezője, M. Tóth Géza személyesen vette át a díjat, és a Sanghaji Televízióban tárgyalásokat folytatott az itthon is rendkívül sikeres gyereksorozat kínai televíziós bemutatásáról. A film június 2. óta látható a magyar mozikban – számolt be a Fidelio.

(fidelio.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.