„Kinyírlak, mert mindig átvágsz”

Jogerősen négy év kilenc hónap börtönbüntetéssel sújtott kedden a Szegedi Ítélőtábla egy hartai férfit, aki egy vita során konyhakéssel hason szúrta és megvágta a nyakán egy ismerősét.

MNO
2011. 06. 07. 11:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nőtlen, szakképzettséggel és jövedelemmel nem rendelkező, korábban többször büntetett, munkanélküli vádlott, Sallai Lajos és édesanyja 2010. január 18-án este hartai tanyájukon tartózkodtak. A háznál előzetes megbeszélés nélkül megjelent az erősen ittas későbbi sértett, hogy felköszöntse névnapján a vádlott édesanyját. Az ünnepelt és az őt köszöntők borozni kezdtek. Este 8 óra körül az akkorra szintén lerészegedő vádlott veszekedni kezdett a vendéggel, mert a férfi az általa megrendelt és előre kifizetett tűzifát késve hozta meg. A vádlott a vita közben kiment a konyhába, ott egy konyhakést vett magához, majd a szobába visszatérve az ágyon ülő sértetthez lépett azzal: „Kinyírlak, mert mindig átvágsz, ez már régóta bennem van!”.

A vádlott a késsel egy metsző mozdulattal megsebesítette a sértett nyakát, egy másikkal az arcát, majd a felálló férfit hason szúrta. A veszekedést követően az erősen ittas sértett hazaindult, útközben azonban betért a közelben lakó édesanyjához, ahol az ott lévő rokonai mentőt hívtak hozzá. A kórházba szállított férfit ellátták, sérülései nyolc napon belül meggyógyultak, de nyaki és hasi sérülése is életveszélyes lehetett volna, kizárólag a véletlenen múlott, hogy a komolyabb következmény elmaradt.

A táblabíróság életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek a vádlottat, s ezért jogerősen négy év kilenc hónap börtönbüntetéssel sújtotta. A tárgyaláson elhangzott, hogy a férfi két hónappal a bűncselekmény elkövetése előtt szabadult feltételesen korábbi börtönbüntetéséből, amelyet szintén életveszélyt okozó testi sértés miatt szabtak ki rá, a vádlott akkor is késsel támadt az ügy sértettjére.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.