„Királlyá koronázták” Zapaterót

A spanyol szocialista kormányfő, José Luis Rodríguez Zapatero Asztanában, Kazahsztán székhelyén járt az elnök, Nurszultán Nazarbajev meghívására. Azonnal feltűnt a legtöbb spanyolországi médiumnak, hogy a tolmács a valóságostól igencsak eltérő címnek fordította az egyik esemény alkalmából felavatott cirill betűs emléktábla szövegét: Rodríguez Zapatero, Spanyolország királya.

2011. 06. 18. 9:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A spanyol szocialista párt lemondásra készülő főtitkára eurázsiai körúton vett részt, ekkor derült ki, hogy a város egyik parkjában a vendégsége alkalmából elültetett facsemete melletti emléktábla a fordító szerint állítólag spanyol királynak titulálta Zapaterót.

A pártfőtitkári posztjáról a hónap végén távozó Zapatero egyébként szombaton kezdi meg oroszországi látogatását Szentpéterváron, ahol az itt tartandó nemzetközi gazdasági fórum alkalmából vendéglátójával, Dmitrij Medvegyev államfővel nyitja meg az orosz–spanyol kettős évet. Medvegyev még pénteken szűk körű vacsorát rendezett tiszteletére, majd sétahajózásra vitte Zapaterót a Néva folyón.

(elpais.com, elmundo.es, abc.es – Spanyolország)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.