Kirchner ismét megpályázza az államfői posztot

Cristina Kirchner argentin elnök kedden bejelentette, hogy ismét megpályázza az államfői posztot az októberben esedékes választáson.

MNO
2011. 06. 22. 8:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A néhai elnök, a 2003 és 2007 között a legmagasabb közjogi méltóság tisztét elfoglaló, Nestor Kirchner özvegye a televízióban közölte, kötelességének érzi, hogy ismét megpályázza az államfői posztot, s az ifjabb, valamint az idősebb nemzedékek között kapocs szeretne maradni.

Kirchner asszony ezzel szertefoszlatta azokat a szóbeszédeket, amelyek szerint lánya kérésére egészségi állapota miatt visszavonul a közéletből.

A jelenlegi közvélemény-kutatások szerint esélyes arra, hogy könnyedén vegye az akadályt, és megválasszák a második elnöki ciklusra.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.