Kisfiával akart öngyilkos lenni – újra bíróság elé áll

Kedden megkezdődött a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróságon a megismételt büntetőeljárás annak a bőnyi asszonynak az ügyében, aki a vádirat szerint 2007 szeptemberében akkor ötéves gyermekével akart öngyilkos lenni; tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolják.

MNO
2011. 06. 21. 11:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Végleg elveszi a gyermeket az apjától – a Győri Fellebbviteli Főügyészség vádirata szerint ezt jelentette ki a most 39 éves asszony, amikor férjével házasságuk felbomlásáról beszélt, vagyis már napokkal az öngyilkossági kísérlet előtt foglalkozott azzal a gondolattal, hogy kisfiával együtt hal meg. A vádlott búcsúlevelet írt férjének, keresztanyjának és a férje szüleinek, majd a kisfiúval kocsiba ült.

Először azt gondolta, hogy egy szerpentinről a szakadékba hajt, végül azonban Győr közelében, egy egyenes útszakaszon 90-100 kilométeres óránkénti sebességnél jobbra rántotta a kormányt, és az árokba hajtott. A gépkocsi még mintegy száz métert csúszott, majd felborult. A vádlott nem sérült meg, a kisfiú viszont nyolc napon belül gyógyuló zúzódásokat szenvedett.

Az ügyet korábban már tárgyalta a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság, amely felmentette a vádlottat, mondván: az emberölésre irányuló szándék nem állapítható meg. A másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla azonban az elsőfokú ítéletet – megalapozatlanságra és eljárási hibákra hivatkozva – hatályon kívül helyezte, és megismételt eljárást rendelt el. A keddi első tárgyalási napon a vádiratot ismertették.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.