Költözhet a kormány

A Fidesz és a KDNP közös országgyűlési határozati javaslatban kezdeményezi, hogy a kormány 2014-ig költözzön ki az Országgyűlés épületéből, a Parlament előtti tér pedig kerüljön az állam kizárólagos tulajdonába és kezelésébe; az indítványt pénteken terjesztik a Ház elé.

MNO
2011. 06. 23. 9:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Altorjai Anita, az Országgyűlés sajtófőnöke a házbizottság csütörtöki tanácskozása után elmondta, hogy a javaslatot a fideszes Balsai István, L. Simon László, valamint a Fidesz- és a KDNP-frakció vezetői jegyzik. Az indítvány már az Országgyűlés jövő heti ülésén napirenden szerepel, és ha módosító javaslat nem érkezik hozzá, július 4-én szavazhatnak is róla.

Az Országgyűlés a jövő héten háromnapos ülést tart. Hétfőn a Ház dönt a cukorgyárak privatizálásával kapcsolatos vizsgálóbizottság felállításáról, és – titkosan – szavaz az alkotmánybíró-jelöltekről is. Ezt követően az új alkotmánybírók esküt tesznek. Szintén hétfőn döntenek a környezetvédelmi termékdíjról, a sport támogatásával összefüggő törvények és az egészségügyi tárgyú törvények módosításáról. A Ház e napon kilenc mentelmi ügyet is megvitat.

Altorjai Anita elmondta: a kormány azt kérte, hogy a hétfői napirend egészüljön ki a költségvetési törvény módosításának tárgyalásával. A Fidesz a napirend kiegészítését kérte a közúti közlekedés nyilvántartásáról szóló törvény, illetve az egyes földügyi tárgyú törvények módosításával összefüggő törvényjavaslattal.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.