Költözhet a Magyar Természettudományi Múzeum

A majdani Andrássy, vagyis múzeumi negyedbe költözhet a Magyar Természettudományi Múzeum (MTTM), amelynek át kell adnia a jövendő Nemzeti Közszolgálati Egyetem számára a Ludovika főépületét.

MNO
2011. 06. 10. 10:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A világvárosokra jellemző múzeumi negyed kialakítása esetén – amely a közeljövőben mint Andrássy múzeumi negyed várhatóan szerepel majd a kormány napirendjén – szakmailag és költséghatékonyság szempontjából is indokolt lehet, hogy oda más múzeumokkal együtt a Természettudományi Múzeum is átköltözzön” – közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) azt követően, hogy a tárca és a múzeum illetékesei péntek reggel egyeztetést tartottak.

A KIM közleménye felidézi, hogy az MTTM jelenleg három helyen működik. Mint írták, az intézmény „szakmailag igényes, egy helyen történő elhelyezése” máig megoldatlan, holott 1993 óta napirenden szerepel. A tárca összegzése szerint a Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek a jelenleg kihasználatlan épületekkel rendelkező Ludovika Campusba költözése lehetővé teszi, hogy a Természettudományi Múzeum újabb területeket kapjon. Hozzátették: ezzel javulnak elhelyezésének körülményei, és csökken azon telephelyek száma, ahol az intézmény jelenléte más múzeumok beköltözését akadályozza.

„A Ludovika korábbi lovardájában, illetve a felszín alatt kialakított termek továbbra is a Természettudományi Múzeum használatában maradnak” – olvasható a KIM közleményében, amely arra is kitér, hogy a múzeum vezetése a kezdetektől részt vesz a Ludovika Campus megújítását célzó szakmai előkészítésben.

A minisztérium kiemelte: nem lenne jó, ha a sajtóban a témában kialakult elvi vita félrevinné a Ludovika rossz állapotú műemléki épületének felújítását célzó kormányzati törekvéseket, illetve a Természettudományi Múzeum és a Közszolgálati Egyetem fejlesztésének ügyét.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.