Körmendy Zsuzsanna: Uszítás gyilkosságra

MNO
2011. 06. 18. 9:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán megöletése később Frei Tamásnak jutott eszébe, aki egy orosz álbérgyilkost arról kérdezett, mennyiért ölné meg a miniszterelnököt. Érdekes, Freinek ilyesmi eszébe sem jutott Horn Gyula idején, és később se, Medgyessy vagy Gyurcsány országlásakor. Gyurcsánynak a jobboldalon sok mindent mondtak az őszödi beszédben elismert hazugságok kiderülése után. Hogy takarodjon, tűnjön el a politikából, hogy aljas hazug fráter, trükköző senkiházi, de arra nem emlékszem, hogy a polgári oldalon bárki a meggyilkolására buzdított volna. Megölni, aki nem tetszik nekünk: ez a baloldal elmélete, s ha a történelem megengedi, a gyakorlata is. A csekista Lacisz 1919-ben azt mondta a mensevikekről: „Az ilyen emberek enyhén szólva utunkban vannak.” Ezért „el kell őket takarítani az útból”.

(Magyar Nemzet, 2011. június 18.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.