Kötvényeket bocsát ki a BTel

A kecskeméti székhelyű Business Telecom Kft. (BTel) évi fix 12,5 százalékos kamatozású, hároméves futamidejű kötvényt bocsát ki, a kötvények hétfőtől június 29-ig jegyezhetők – közölte a társaság hétfőn az MTI-vel a PR-cégén keresztül.

MNO
2011. 06. 20. 14:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar magántulajdonban lévő társaság minimum 100 millió forint összértékű csomagot tervez forgalomba hozni. A bevont forrásokat a BTel már teljes mértékben előkészített beruházásaira, elsősorban saját mikrohullámú hálózatának további fejlesztésére és az újonnan induló SAT TV szolgáltatásának finanszírozására kívánja fordítani. A lakossági és intézményi befektetőknek egyaránt kínált kötvény 10 ezer forint névértékű, lejárata 2014. augusztus 22., és évente fizet kamatot.

A BTel tervei között szerepel a kötvény bevezetése a Budapesti Értéktőzsdére, valamint középtávon a vállalat tőzsdei megjelenése. A kötvények forgalmazója az Equilor Befektetési Zrt. A 2006-ban alapított BTel 50 főt foglalkoztat. Távközlési szolgáltatóként vezetékes hangszolgáltatást, széles sávú internet-szolgáltatást, műholdas televíziós szolgáltatást és egyéb kapcsolódó szolgáltatásokat nyújt országszerte. A cég árbevétele 2008-ban még 268 millió forint volt, 2010-re egymilliárd forintra emelkedett, és a már megkötött szerződésállomány alapján 2011-ben is biztosított a társaság további növekedése – idézi a közlemény Takács Krisztiánt, a BTel ügyvezetőjét.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.