Közelebb kerülnének Ukrajnához

Szlovákia és a július 1-jétől az Európai Unió soros elnöki tisztségét betöltő Lengyelország egyaránt szorosabbra fűzné a 27-ek és Ukrajna közötti viszonyt – mondta a lengyel elnök pozsonyi tárgyalásai után.

MNO
2011. 06. 22. 7:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szlovákia és Lengyelország hasonlóan ítéli meg Ukrajnának azt a törekvéseit, hogy szorosabbra fűzze a viszonyt az Európai Unióval – mondta Broniszlaw Komorowszki kedden a szlovák fővárosban. Ivan Gasparovic szlovák elnök szintén támogatásáról biztosította Ukrajna és az EU közötti szorosabb együttműködést Viktor Janukovics ukrán elnök múlt heti szlovákiai látogatásán. A lengyel államfő hozzátette, az Európai Unió Keleti partnerség programja lesz az egyik prioritása a lengyel EU-elnöki fél évnek.

Szeptember végén a lengyel fővárosban rendezik az európai uniós Keleti partnerség csúcstalálkozót. A Keleti partnerség programban hat volt szovjet köztársaság, Ukrajna, Fehéroroszország, Moldova, Grúzia, Örményország és Azerbajdzsán vesz részt. A 2009 első felében, a cseh EU-elnökség alatt elindított Keleti partnerség program célja, hogy minél stabilabb viszonyok legyenek az EU keleti szomszédságában.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.